Hogyan készíts roll-ont az illóolajaiddal

„Van rá olajom!” olvashatod elég sok helyen. Ha már rutinos olajozó vagy, akkor ez a mondat belédivódott. De most azokhoz szeretnék szólni, akik újak ezen a téren és kíváncsiak hogyan használhatják az olajokat a mindennapjaikban.

A roll-on üvegek az egyik legegyszerűbb módja az olajok jótékony hatásainak élvezésére. Ma megmutatom Neked, hogyan kell egy roll-ont elkészíteni és megosztom Veled néhány szuper keverék receptjét is.

Miért használjunk Roll-on üvegeket?

Az illóolajok erősen koncentrált növényi kivonatok (és minél jobb minőségűek az olajok, annál erősebbek lesznek), nem mindig biztonságos az olajokat közvetlenül a bőrre kenni.

Az illóolajok alkalmazásának egyik legkíméletesebb módja (és közben még mindig élvezheted csodás hatásukat), ha az olajokat bázisolajjal hígítod és roll-on üvegekbe helyezed, így biztonságosan alkalmazhatod helyileg. A roll-on üvegek tipikusan 1-3% illóolajat tartalmaznak, a többi része olyan bázisolaj, mint például a mandulaolaj, frakcionált kókuszolaj vagy jojóba.

A roll-on fej az üveg tetején lehetővé teszi az olajok egyenletes eloszlását, amikor a pulzuspontokra kenjük őket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az üveg és/vagy ásványkő a legjobb minőségű roll-on fej és az biztosítja a legegyenletesebb eloszlást. Szuper!

Honnan tudom, hogy mennyi olajat kell cseppentenem egy roll-on üvegbe?

Bár minden ember különbözik, van néhány általános hígítási irányelv, amelyet életkortól, a bőr érzékenységétől és a tervezett felhasználástól függően kell követni.

Mindig végezz egy kis kutatást az általad használt olajjal kapcsolatban, mivel egyes olajok, például az Oregano, a bőr számára „forrónak” számítanak, és égető érzést okozhatnak, ha nem megfelelően hígítják.

A legtöbb olaj ezeknek az általános hígítási irányelveknek felel meg…

ROLL-ON KÉSZÍTÉS 5 LÉPÉSBEN

Egy roll-on készítése nem tart sokáig. Még egy gyerek is meg tudja csinálni.

(Lásd lejjebb 😀 )

ELSŐ LÉPÉS: ezekre lesz szükséged egy illóolajos roll-on elkészítéséhez!

 • 5 ml-es vagy 10 ml-es roll-on üveg
 • Illóolajok
 • Bázisolaj
 • Gyerek nem feltétel, de jó móka 🙂

MÁSODIK LÉPÉS: öntsd az illóolajokat az üvegbe. Az üvegek általában 2 méretben kaphatók: 5 ml és 10 ml.

Szükség szerinti mennyiséget használj. Az általános hígítási irányelveket lásd a fenti táblázaton.

HARMADIK LÉPÉS: Töltsd fel az üveg többi részét bázisolajjal.

Mi jojóba olajat használtunk. A jojóba olaj illatmentes, így csak az illóolajok illatát érezheted magadon. Emellett nagyon jó illatmegkötő tulajdonsága van. Így lassabban párolog el a pulzuspontokról, és tovább érezheted az illóolaj keverék illatát

NEGYEDIK LÉPÉS: Rögzítsd az üveg tetejét. Noah szereti a Metallic Silvert obszidiánnal.

ÖTÖDIK LÉPÉS: A roll-onod használatra kész! Egyszerűen görgesd meg a pulzuspontokon.

Mik a pulzuspontok, és hol találhatóak?

A pulzuspontok, azok a helyek a testeden, ahol könnyen ki tudod tapintani a pulzusod. Ezeken a helyeken haladnak át a verőerek és itt a bőröd felszíne kicsit melegebb, így jobban fel tudnak szabadulni az illatok.

A pulzuspontokat itt találod:

 • nyak két oldalán a fülek alatt
 • fülek mögött
 • csuklók belső felén
 • könyökhajlatban
 • comb belső felén
 • térdhajlatban
 • bokák belső felén
 • lábfejek felső részén, az ujjak tövénél találhatóak

A kedvenc roll-on keverékeink

Összegyűjtöttünk néhány 10 ml-es üvegbe valót. Szívből ajánlom kicsiknek és nagyoknak. Görgess tovább a receptekért és hogy megtudd, hogy használhatod  őket! Ha van kedvenced, mindenképpen oszd meg egy kommentekben!

Szeretnénk a közelünkben tartani a roll-onjainkat, így azok emlékeztetni fognak minket a napi használatra. Legyen egy roll-onod a fürdőszobai kézmosó közelében, a konyhai pulton, a táskádban, vagy az ágy melletti éjjeliszekrényeken.

Örömteli görgetést! 🙂

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button